Categories Bar Mobil

Îți dorești un eveniment de neuitat? Atunci ai nevoie de un Bar Mobil

De la o petrecere privată cu o tematică specifică și până la un eveniment corporativ de înaltă clasă, există un lucru în comun pe care îl au toate tipurile de evenimente, și anume băuturile. Aici intervine unul dintre cele mai convenabile și moderne servicii, care se bucură de o popularitate sporită. Este vorba despre posibilitatea de a opta pentru servicii de bar mobil.

Imaginați-vă că puteți muta barul preferat oriunde doriți, fie acasă, în grădină, la o pisicină sau la un eveniment mai stilat. Iată că în prezent, puteți face asta prin intermediul unui bar mobil. În afară de atmosfera degajată specifică unui bar, veți putea să vă răsfățați invitații cu băuturi unice și personalizate, servite cu profesionalism și atenție. În funcție de cerințele personale, un barman cu experiență vă poate oferi consiliere în ceea ce privește alegerea băuturilor și stabilirea unui meniu. În general, meniul de băuturi specific unui eveniment corporativ diferă de meniul unei petreceri private. De asemenea, puteți opta pentru o temă specifică în funcție de natura evenimentului pe care îl organizați. Dacă petrecerile cu bere sunt renumite printre burlaci, cocktailurile sofisticate sunt obligatorii la un eveniment corporativ. Cert este că un bar mobil reprezintă o modalitate sigură prin care vă puteți impresiona invitații.

Iată alte câteva motive pentru care puteți opta pentru un bar mobil dacă planificați un eveniment:

Mai puțin stres, mai mult timp pentru a vă bucura de petrecere

Dacă ați fost vreodată în situația de a organiza un bar pentru o ocazie specială, știți deja cât de stresant poate fi să vă asigurați că acoperiți toate cerințele. Trebuie să luați în considerare cantitățile necesare pentru fiecare sortiment de băutură, numărul invitaților, preferințele lor, apoi trebuie să decideți de unde să cumpărați băuturile și să vă dați seama cum să transportați un portbagaj plin cu băutură la locul evenimentului. Toate aceste sarcini sunt consumatoare de timp și de energie și reprezintă o sursă de stres, mai ales dacă mai aveți și alte sarcini de îndeplinit în calitate de gazdă a evenimentului. Atunci când optați pentru serviciile de bar mobil, practic predați logistica unei echipe de profesioniști, care vă vor contacta pentru a vă înțelege cerințele și pentru a calcula cu maximă precizie cantitățile necesare de băuturi în funcție de numărul oaspeților, astfel încât să existe pierderi minime. În plus, dacă nu mai sunteți răspunzător de pregătirea și servirea băuturilor, atunci vă puteți bucura de petrecere alături de invitați.

Puteți fi sigur de reușita evenimentului

Un alt mare avantaj pe care îl oferă un bar mobil este acela că îl puteți folosi pentru a vă personaliza evenimentul și pentru a vă pune amprenta personală. Dacă aveți o pasiune pentru Pina Colada sau iubiți romul, atunci barmanii cu experiență vor avea grijă să includă aceste preferințe pe meniul de băuturi și chiar să le transforme în punctele de atracție. Mixologii sunt specializați în crearea de cocktailuri și vă pot oferi sfaturi și sugestii utile pentru a vă asigura că meniul de băuturi este personalizat, adaptat cerințelor și în conformitate cu bugetul disponibil. În plus, un barman experimentat vă poate oferi consiliere în alegerea sortimentelor potrivite de vinuri care să acompanieze armonios alegerile alimentare.

Categories Servicii bar mobil

De ce ai nevoie de serviciile unui barman dacă îți dorești un eveniment de succes?

Barmanul este acea persoană din spatele barului care pregătește și servește băuturi alcoolice și non-alcoolice. Pentru a îndeplini aceste sarcini, are nevoie de diplomă de barman, dar și de alte specializări, în funcție de complexitatea serviciilor pe care le oferă. De asemenea, este responsabil cu menținerea proviziilor și a inventarului barului. Printre sarcinile sale se numără și atenția pe care trebuie să o acorde oaspeților. În unele cazuri, poate fi necesar să confirme vârsta oaspeților înainte de a le servi băuturi alcoolice, iar în alte cazuri, poate refuza să servească băuturi alcoolice invitaților înclinați să consume alcool în exces.

Află care este istoria barmanilor

Alcoolul și barurile au reprezentat o parte importantă a civilizației umane. Inițial, vinul era considerat un tratament medical de o mare eficacitate, dar de-a lungul timpului, și alte băuturi alcoolice au căpătat proprietăți vindecătoare. Cu toate că alcoolul a fost ilegal în timpul perioadelor de interdicție, iată că astăzi este una dintre cele mai profitabile afaceri.

În ceea ce îi privește pe barmani, originea lor se găsește în societățile antice grecești, romane și asiatice. Pe atunci, barmanii lucrau în casele publice de băut, se bucurau de faimă, își preparau propriile băuturi, iar foarte mulți barmani erau proprietari de baruri sau hanuri.

Ajungând în secolul al XV-lea, barmanii făceau parte din grupurile aristrocratice din Franța, Anglia, Germania și Irlanda, și asta pentru că băuturile făceau parte din comerțul profitabil de la acea vreme. Se pare că profesia de barman a apărut în Vestul Europei și apoi s-a transferat în Lumea Nouă. În anul 1832, Congresul Statelor Unite a adoptat o legea care permitea hanurilor și saloanelor să servească băuturi alcoolice patrioților, chiar dacă aceștia nu doreau să închirieze o cameră. În secolul al XIX-lea, barurile nu se mai găseau doar pe alei lăturalnice, ci se instalaseră în cele mai faimoase locuri de adunare. Barmanii au căpătat încredere, așa că au început să creeze noi rețete de băuturi și să le servească într-o manieră sofisticată.

Din păcate, a urmat perioada intedicției. Mai precis, în anul 1919, Statele Unite au impus al 18-lea amendament, conform căruia transportul și vânzarea de alcool erau interzise. Practic, profesia de barman a fost suspendată. Totuși, barmanii au continuată să servească cocteiluri delicioase patronilor de la acea vreme în timp ce lucrau în baruri clandestine. De fapt, ginul tonic a fost inventat în perioada interdicțiilor. De abia în anul 1933, prin abrogarea interdicției, barmanii și-au putut relua profesiile în mod legal.

bar mobil evenimente

De ce să angajezi un barman profesionist pentru evenimentul tău?

Un barman îndeplinește o serie de responsabilități în spatele tejghelei, iar dacă veți opta pentru serviciile unui barman cu experiență, puteți fi sigur că veți avea invitați mulțumiți. În esență, un barman experimentat știe să pregătească băuturile în funcție de gustul și preferințele invitaților, iar modalitatea de servire nu este deloc mai prejos. În ceea ce îi privește pe organizatorii evenimentului, fie că vorbim de petreceri private, de evenimente corporative sau de alte ocazii speciale, cert este că organizatorii vor avea mai puține responsabilități, griji și mai puțină răspundere. Ei se pot bucura și relaxa alături de invitați, ceea ce contează foarte mult pentru ambele părți.

În prezent, a deveni barman este o mare realizare. Un barman poate dobândi cunoștințele necesare în timp ce lucrează într-un bar și urmând cursurile de barman. În general, persoanele care devin barman sunt pasionate de arta de a pregăti băuturi și de a oferi servicii extraordinare clienților. De asemenea, dețin o atitudine pozitivă, încredere și au dorința de a oferi tot ce este mai bun și de a învăța constant noi abilități.

Barmanul creează magie în spatele barului, punându-și în acțiune abilitățile sale pentru a pregăti băuturi delicioase și pentru a le servi clienților, oferindu-le totodată sfaturi și sugestii din experiența sa.

Categories Eveniment bar mobil

Ce aspecte trebuie discutate cu barmanul înainte de eveniment?

Organizarea unui eveniment spectaculos sau a unei petreceri de neuitat implică foarte multă muncă, planificare, stres și timp. Totul, de la alegerea unui meniu de preparate și băuturi, angajarea de personal și până la alegerea muzicii și a localului sunt aspecte care nu pot fi trecute cu vederea. Iată că serviciile moderne de bar mobil simplifică organizarea unui eveniment, indiferent că vorbim de un eveniment la o scară largă sau de o mică reuniune.

Un bar mobil înseamnă barmani calificați și cu experiență, un meniu cuprinzător de băuturi, personalizarea băuturilor, consiliere în alegerea băuturilor, servire ireproșabilă, igienă și siguranță, dar și o atmosferă superbă. Pe o piață atât de competitivă, este necesar ca un barman să dețină un set extins de abilități, cunoștințe și experiență îndelungată pentru a ieși în evidență, pentru a reuși să ofere servicii calitative și pentru a garanta succesul unui eveniment.

Scopul unui bar mobil este acela de a răspunde celor mai exigente standarde atât în ceea ce privește calitatea produselor, cât și serviciul pentru clienți. Un bar mobil este asigurat de barmani cu experiență care vor aduce un plus de clasă oricărui eveniment, fie că vorbim de petreceri private sau evenimente corporative.

Iată câteva aspecte pe care ar trebui să le discutați cu barmanul înainte de a selecta serviciile sale de bar mobil:

Ce este un bar mobil?

După cum spune și denumirea, un bar mobil este un bar portabil, asemeni unei rulote cu burgeri. Este un bar portabil, care se configureză rapid și se demontează la fel de rapid, fără să lase reziduuri la locul evenimentului. În general, barul mobil se închiriază cu tot cu personal pentru o anumită perioadă de timp. Pe lângă bere și vin, meniul unui bar mobil poate include o varietate de alte băuturi alcoolice și cocktailuri, dar la cerere, în special pentru petrecerile cu copii, puteți opta și pentru băuturi non-alcoolice, cum ar fi aperitive, sucuri, fresh-uri sau milkshake-uri personalizate.

Este necesar să cumpăr băuturi alcoolice pentru eveniment?

Este necesar să întrebați barmanul cine se ocupă de achiziționarea băuturilor. Dacă nu puteți achiziționa personal băuturi și nu le puteți transporta la locul evenimentului, atunci acest aspect va dirija alegerea serviciilor de bar mobil. În general, cele mai moderne servicii de bar mobil își asumă responsabilitatea de a cumpăra cantitatea necesară de băuturi în funcție de numărul invitaților și de a transporta băuturile la locul evenimentului. De asemenea, un bar mobil cu servicii complexe poate oferi consultanță în alegerea băuturilor pentru a se potrivi tematicii unui eveniment, poate sprijini organizatorii în crearea unui meniu de băuturi care să se potrivească cu preparatele servite, pe lângă faptul că se prezintă la locul evenimentului cu toate echipamentele necesare pentru prepararea și servirea băuturilor, de la pahare, garnituri, gheață și până la lămâi și limete.

Verificați nivelul de calificare și gradul de competență al barmanului

Fiecare barman are propriul său stil și personalitate distinctă. În plus, serviciile moderne de bar mobil se bazează pe experiența unui mixolog care prepară băuturi artizanale uluitoare. Când vine vorba de experiență, unii barmani au lucrat în restaurante, alții în domeniul HoReCa, în timp ce alții dețin o experiență amplă în domeniul evenimentelor corporative. În funcție de natura evenimentului pe care îl organizați, asigurați-vă că echipa care se află în spatele barului mobil poate răspunde cerințelor pe care le aveți.

Call Now Button